Nyt om den vestlige verdens fedme epidemi

By:

I mange år har forskere over hele kloden slået alarm over den veritable eksplosion i antallet af fede og overvægtige mennesker i den rigeste del af verden. Årsagen er, at netop fedme og overvægt udgør en enorm trussel mod folkesundheden, og æder uanede ressourcer ud af vort sundheds system.

Behandling af følge lidelser, som direkte kan tilskrives farlig overvægt, er en kæmpe belastning for dette system. Det drejer sig eksempelvis om hjerte kar sygdomme, type 2 diabetes, skader på led som for eksempel knæene, kredsløbs problemer og sågar visse former for kræft.

Svær overvægt medfører forringet livs kvalitet såvel som en nedsættelse af den forventede leve alder. Og så skal tykke mennesker oven i købet slås med omverdenens fordømmelse og nedgørelse på daglig basis.

Gener kan være medvirkende årsag til udvikling af overvægt

Derfor er der sat mange midler af til forskning i overvægt og dennes årsager. Der er stærke indicier for, at vor tids overrepræsentation af forarbejdede fødevarer på markedet spiller en vis rolle, når det handler om overvægt – altså skulle overvægt og fedme være resultatet af en form for fejl ernæring.

Samtidig er der meget, der tyder på, at vore genetiske dispositioner også har meget at sige. Dette betyder, at overvægt kan vise sig at være arveligt. Et menneske med en bestemt genetisk sammensætning vil således have større risiko for at udvikle livsfarlig overvægt selv om vedkommende holder samme diæt som et anderledes disponeret individ.

Dette faktum kan hjælpe os videre i forståelsen af overvægtens mekanismer – og forhåbentlig lede til færre fordomme om overvægtige som særskilt dovne eller lade mennesker uden selv kontrol.

Få de seneste nyheder fra forskningen online

Hvis du er interesseret i at lære mere om sammenhængen mellem gener og overvægt, kan du læse videre om dette og mange andre spændende emner på nyhedsposten.dk

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Posted in: nyt