Find din rette plads til lær dansk undervisning

26 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Find din rette plads til lær dansk undervisning

Der er rigtig mange steder, hvor man kan lære dansk herhjemme, og der tænker vi ikke kun på de af os – for ikke at sige alle – som kommer i folkeskolen og skal lære at forstå dansk på et mere grundigere niveau end bare ved at tale det.

Vi bliver jo udsat for det danske sprog allerede fra små, når vi bliver født, og vores forældre er danske, og de taler dansk med hinanden.

Men det danske sprog er så svært at tilegne sig, at danskere er blandt dem, som langsomst lærer at tale dansk rigtigt.

For dansk kan lyde som mumlen, vi daler på ordene; og når vi så lærer grammatikken bag det danske sprog, så er der flere undtagelser end regler, der er bogstaver, vi siger anderledes fra ord til ord; andre udlader vi. Og så er der jargon, lingo, termer og dansk på et højere videnskabeligt niveau…

Pludselig priser man sig lykkelig over, at man trods alt skulle lære dansk, fra da man var helt lille og ikke bare blev kastet ind i det.

Men det er der netop mange andre mennesker, der er blevet det, og det kan blandt andet være flygtige, der vil forstå sproget bedre, til de skal hjem igen, så de kan følge deres sag, eller de vælger at bo i Danmark, og så er det jo klart, at man skal kunne sproget.

I andre tilfælde handler det om, at man bliver gift med en dansker og flytter til Danmark. I det tilfælde kan man lære sproget af ens ægtefælle og vedkommendes nærmeste, men de kan måske heller ikke forklare sproget til en.

Men så er det godt, at der findes et sted som Fegu-Hellerup.dk, der er virkelig gode til at lære dansk fra sig.

Du kan allerede nu skrive dig op til et kursus i dansk hos dem her: https://fegu-hellerup.dk/dansklaerere/

More articles