Få den bedste hjælp til bisættelse hos den lokale bedemand i Randers

25 November 2019
Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp til bisættelse hos den lokale bedemand i Randers

Når man som efterlevende efter et dødsfald står tilbage med sorg og savn, er det ofte knapt med overskuddet. Man har lyst til at bruge tiden på eftertanke og refleksion, og på at søge trøst og sammenhold hos sine nære og kære. Desværre er perioden umiddelbart efter et dødsfald præget af praktiske opgaver, som skal løses inden for meget kort tid.

Det drejer sig for eksempel om rydning og tømning af dødsboet samt opgørelse af boet som helhed og afvikling af diverse bank konti, forsikringer og pensions ordninger. Og så er der en begravelse eller bisættelse, som skal arrangeres. Der skal indkaldes venner og slægtninge fra nær og fjern, der skal indrykkes en dødsannonce, og der skal laves aftaler med præsten og kirkekontoret i den lokale kirke.

Der ud over skal der fremskaffes kiste, urne og ligklæder – og skal der afholdes gravøl eller anden form for efterfølgende socialisering, skal der bookes såvel lokaler som catering.

Få den bedste hjælp fra byens lokale bedemand

Alt dette er en utroligt stor mundfuld at sluge, når man står midt i sorgen og savnet af den afdøde, og samtidig skal have en hverdag til at fungere. Derfor vælger de fleste at benytte sig af muligheden for professionel hjælp, for eksempel fra advokater og marskandisere, som kan hjælpe med boet og med den juridiske del af papirarbejdet. Men når det handler om dødsfaldet og bisættelsen, er bedemanden din nærmeste allierede.

Den lokale bedemand har god kontakt til kirkekontoret i sognet, og kan være behjælpelig med stort set alle praktiske opgaver i forbindelse med begravelses eller bisættelses arrangementet. Det er en fordel at vælge en lokal bedemand, idet han eller hun vil have det bedste kendskab til eksempelvis gæstgiverier, kroer eller forsamlingshuse, som kan stille lokaler til rådighed med kort varsel, skal der afholdes gravøl, frokost eller reception.

Du kan læse mere om bedemandens arbejde på http://per-wraa.dk/ 

More articles