Tre gode råd til at undgå madspild

03 January 2019
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Et af de helt hotte emner i disse år er at undgå madspild. Det er både godt for miljøet og for din økonomi. Det er derfor rigtig godt for dig at finde ud af, hvordan du kan minimere, hvor meget mad du smider ud. 

Vi kommer her med tre retter, som du kan lave, når du gerne vil bruge dine rester. Vi har fået inspiration fra dk-kogebogen.dk. Det er en stor onlinekogebog, hvor de har en lang række forskellige former for opskrifter. Det gør det nemt for dig at finde den opskrift, som du skal bruge. 

1. Banankage

Hvis du køber bananer, vil du ofte komme til et punkt, hvor der er en del af dem, der ikke har det så godt længere. De kan blive så grimme at se på, at du ikke har lyst til at spise dem rå. I det tilfælde kan du dog stadig godt bruge dem til en banankage. De meget modne bananer er nemlig typisk de bedste at bruge til den, da de er nemme at mose og samtidig er meget søde. Kom choladestykker i for at gøre den endnu mere lækker og sød. 

2. Risotto med rester

Risotto er en virkelig lækker form for mad, hvor det er muligt for dig at bruge en lang række forskellige former for rester. Har du kød, fisk eller nogle grøntsager, der trænger til at blive brugt, er det en oplagt ret for dig at lave. Basen med ris gør, at du nemt kan bruge rester af andre former for mad, selvom du ikke har så meget tilbage af dem. 

3. Romkugler af kagerester

Har du nogle kagerester, som du gerne vil have brugt, kan du bruge dem til at lave romkugler af. Hvis resterne er for tørre, kan du bløde dem op med syltetøj eller juice, inden du blender dem. Derefter former du dem bare som kugler og ruller dem i den form for topping, som du godt kan lide. 

 

More articles