Skift eller reparation af bilens forrude

31 January 2019
Tina Høy
Skift eller reparation af bilens forrude

Har du fået stenslag eller en revne i forruden og overvejer at få skiftet den? Måske har du ignoreret det noget tid, fordi du frygter, at det er rigtig dyrt. Men f.eks. et stenslag kan godt få forruden til revne yderligere, så skaden bliver værre med tiden. Skader på bilers forruder er meget almindeligt, og ruden kan skiftes uanset bilmærke. Men hvad koster det at få skiftet forrude?

Pris

Du kan få løst opgaven mange steder, men der er stor forskel på priserne. Et minimum pt. er 1.700 kr. (alt inklusiv), men denne pris gælder kun for nogle få biler. En gennemsnitlig pris kan godt ligge på over 5.000 kr. for udskiftning af forruden. En revne i forruden vil stort set altid kræve, at forruden skiftes helt. Skal den skiftes eller kun have en reparation? Få en mekaniker til at vurdere det, som jo også kan angive en pris.    

Hos de store autoglarmestre, kan du få et tilbud på forruden: Dansk Bilglas, Carglass og Ryds Bilglas.

Reparation af forruden

Hvis forruden har fået et stenslag, og du kan nøjes med at få repareret forruden, er det meget billigere. Prisen kan være helt ned til 350 kr. Her kan du tage fat i Dansk Bilglas, Danglas eller Carglass, som reparerer enten hos dig selv eller på værkstedet.  

Bilforsikringen                                                                                                        

Din bilforsikring betyder noget for, hvor meget du skal betale for udskiftningen af forruden. Der er en chance for, at din bilforsikring dækker, da den som regel dækker over almene skader. Du har muligvis også en selvrisiko, afhængig af din police i forsikringen. Det er værd at tjekke, om du er fuldt eller delvist dækket. 

Andre bilruder

Hvis det ikke er din forrude, men en af de andre, der er beskadiget eller slidt, kan det også være aktuelt at skifte den, da du selvfølgelig skal kunne se ordentligt ud. Bag- eller siderude er ikke ligeså store som forruden og ofte billigere at få skiftet eller repareret.  

 

 

More articles