Ølbrygning er det “nye sorte”

28 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Flere og flere er blevet grebet af hobbyen ølbrygning efter at flere og flere microbryggerier har vist vejen og det er blevet nemmere at købe ingredienser og brygudstyr. Det er også lidt hyggeligere at sidde og hygge med ens venner eller familier med en øl man selv har brygget og som er nøje afstemt til dagens middag, end hvis i sidder og drikker ugens tilbud fra det nærmeste supermarked. 

Det spændende ved ølbrygning er, at du kan være så ambitiøs, som du ønsker. Du kan brygge en absolut hæderlig basisøl med få midler og så kan du nørde og gå op i selv de mindste detaljer. Alt efter behov, tid og temperament.

image

Lær at brygge øl

I dag er ølbrygning en hobby, men i flere tusinde år har det været naturligt at der blev brygget øl hjemme. Det var indtil år 1515, hvor det første bryggerlaug blev stiftet i København kvindernes ansvar at brygge øllet. Men i 1515 havde mændene fundet ud af at der var penge at tjene på at brygge øl og tog opgaven fra kvinderne.

At brygge hjemmets øl var på ingen måde en lille opgave. I perioder var øllet manges primære næringsmiddel og der blev drukket op til fem liter dagligt. 

I dag har du flere mulighed for at lære at brygge øl, du kan vælge at tage et ølkursus. Det tager en eftermiddag og så har du lært det mest basale du skal bruge for at kunne brygge din egen øl. Du kan også læse dig til hvordan du brygger øl. Der findes mange gode bøger, hvor du kan lære forskellen på de forskellige typer øl og hvilke metoder du skal benytte. 

Du kan også hente megen viden på YouTube, hvor du kan finde et utal af videoer, hvor selv den mindste detalje omkring ølbrygning bliver vist.

More articles