Miljø- og klimavenlig varme med en moderne varmepumpe

07 December 2021
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du ønsker at nedbringe familiens udgifter til opvarmning af stuer og værelser i boligen, og samtidig gerne vil give husstanden en grønnere profil, er det oplagt at kigge på opvarmnings formen.

Du kan selvfølgelig reducere energi forbruget ved at lade boligens ydermure isolere og sætte energispare ruder i vinduerne. Men der hvor du virkelig kan rykke på såvel den grønne som på den økonomiske front er ved at skifte det gamle og udtjente olie, pille eller gas fyr ud med en mere klimavenlig varmekilde. Og her kan du med stor fordel rette blikket mod de moderne og energieffektive varmepumper.

Spar penge og skån miljø og klima med en luft/vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er den dag i dag det billigste og mest klimavenlige alternativ til det konventionalle fyr. Med en moderne varmepumpe kan du opvarme samme mængde brugsvand og cirkulationsvand som med et fyr – og det til en langt lavere pris.

image

Den høje udnyttelse af den tilførte energi gør din luft til vand varmepumpe til en langt mere effektiv varmekilde. Det betyder at du for det første kan regne med at skære op imod halvfjerds procent af husstandens samlede udgifter til varme, og for det andet gør klima og miljø en kæmpe tjeneste.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe kan variere en del alt afhængig af boligens størrelse og husstandens behov. Selv om prisen på anskaffelse og montering af luft til vand varmepumpe kan synes temmelig hamper skal du regne med at den på grund af den store besparelse i de løbende udgifter har tjent sig selv hjem i løbet af ganske kort tid. Og så kan du oven i købet opnå offentligt tilskud til etablering af en varmepumpe løsning.

Det københavnske VVS firma Amalo kan hjælpe dig med valg, indkøb, montering og servicering af din nye varmepumpe. Læs mere på Amalo.dk

More articles