Karaktertræk hos den afhængige

By:

Antabus

Har du prøvet antabus?

Behandlingscenter STIEN mener ikke, at antabus er løsningen på alkoholafhængighed. Du har måske hørt om antabus, som gør den afhængige så syg, så man undlader at drikke alkohol. Men nogle gange kan trangen til alkohol være så gennemgribende, så man ser stort på, at man måske bliver syg af det. 

Normalt nedbryder ens lever alkohol, men det stopper antabus. Den allergiske reaktion kan være kvalme, hovedpine mm. og i værste fald hjertestop. 

Behandlingscenter STIEN tilbyder behandling og rådgivning Behandlingscenter STIEN tilbyder behandling og rådgivning til både dig og din familie. Du kan ringe på døgntelefon 70 20 72 70 og tale med dem om en løsning.

Hvilke tegn kan du spotte hos den afhængige?

Alkohol skader mange mennesker i Danmark, og vi har generelt et rigtigt højt forbrug sammenlignet med andre europæiske lande. Hvert år dør mange af alkoholrelaterede sygdomme. Familiemedlemmer bruger også kræfter på at forholde sig til alkoholmisbruget, og således kan familier splittes. I mange tilfælde går det unægteligt ud over børn.

Alkohol er ofte på bordet i sociale sammenhænge i Danmark, og det er store mængder, der drikkes, og derfor kan dem, der er disponeret for alkoholmisbrug, nemt blive egentlig afhængige. De afhængige findes i alle sociale lag. Fordi danskerne så ofte drikker alkohol, kan det være svært at spotte en begyndende alkoholafhængig, men nogle tegn kan være løgne og løfter, der igen og igen brydes. 

Behandlingscentret STIEN beskriver, hvordan pårørende og kollegaer muligvis kan genkende nogle træk hos den afhængige. Alle mennesker er forskellige, og det kan misbrug også være; hvordan det udøves, og holdningen til alkohol. Hvis den afhængige er fra en familie, hvor der altid er blevet drukket meget, behøver den afhængige ikke skjule et højt forbrug af alkohol. Hvis det derimod er usædvanligt at drikke alkohol, viser den afhængige måske ikke, hvor mange flasker der bliver drukket. Vi er alle forskellige personligheder, men nogle af de karaktertræk, der går igen, kan være manipulation, selvmedlidenhed og isolation.