Hvad en undulat ikke har været genstand for gennem tiden

10 March 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvad en undulat ikke har været genstand for gennem tiden

En undulat, upåagtet af undulat alder, har været genstand for mange humoristiske indslag gennem tiden grundet sin diminutive størrelse, som kan være at sammenligne med små hunderacer, når man ser på fugle-arter, men den har også sat livet på spil for mennesket.

Begge dele af spektret vil vi komme ind på i denne artikel.

For en undulat er et relativt nemt kæledyr at have med at gøre, hvis man kan leve med lugten af fuglelort, men her skal man så bare huske at skifte dens bur tit nok, og man kan acceptere, at fuglen skal leve det meste af sit liv i bur for at underholde dig.

Men måske er fuglen bedre stillet hos dig, end at den lever ude i naturen, hvor den ikke er så godt skabt til det danske klima og nok bare ville blive spist hurtigt.

Og du har garanteret set en tegnefilm eller flere, hvor det altid er en undulat, der står på spil for at blive spist af en kat, der sidder parat og næsten ser ud til at lægge en plan for, hvordan den skal kunne få fat i undulaten og spise den.

Undulaten har endda måtte lade livet i morskab i flere film, fordi den netop er et nemt kæledyr at holde for selv blinde mennesker, hvorfor den endda er blevet aflivet, men påstået i live og bare meget tavs og inaktiv af en fugl at være.

Men i den seriøse ende var du så klar over, at undulater faktisk har været med til at redde mange menneskeliv i en speciel arbejdssammenhæng.

I de gamle kulminer satte man faktisk et bur op med en undulat i, og hvis den drattede ned fra sin pind, så var det ensbetydende med, at ilten var ved at slippe op derinde i minen, fordi fuglen ikke kunne holde så meget ilt i kroppen, som mennesker kan.

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

More articles