Fine træfigurer og legetøj fra Kay Bojesen

28 November 2019
Astrid Pedersen

editorial

Kay Bojesen var en af de mest kendte danske formgivere i det forrige århundrede. Gennem årtier har de søde og dekorative træfigurer fra Kay Bojesen beklædt danske hjem, og har i næsten lige så lang tid tjent som turister fra hele verdens favorit souvenir. Kay Bojesen, som oprindelig var udlært sølvsmed, påbegyndte sin produktion af træfigurer i midten af tyverne, hvor han påbegyndte en produktion af trælegetøj til sønnen Otto.

Disse figurer har nu fået ikonisk status inden for den danske design verden. Figurerne er skabt til at inspirere til leg – de er runde og smilende, og vækker en glad følelse hos betragteren. Samtidig er træfigurer fra Kay Bojesen som oftest malet i strålende farver, som yderligere bidrager til deres positive udtryk. Figurerne kan bruges såvel som til udstilling i reolen som i forbindelse med børns til tider vilde leg – de er designet med henblik på at holde til håndhændet behandling, ikke som skrøbelige udstillings objekter.

Giv Kay Bojesen legetøj i gave

Kay Bojesen træfigurer egner sig særdeles godt som eksempelvis dåbs eller konfirmations gave. Med en Kay Bojesen træfigur får modtageren en gave, som holder hele livet, og som samtidig repræsenterer en vis værdi. Kay Bojesen træfigurer som for eksempel aben, turtelduerne, gravhunden, elefanten eller de mange biler findes i utallige varianter, som også kan udgøre samler objekter.

Hvor finder jeg de søde og charmerende Kay Bojesen træfigurer?

Hvis du leder efter en online shop, som fører et velassorteret udvalg af de kendte Kay Bojesen figurer, kan du med fordel tage et kig på designklassikershop.dk. I den online butik kan du vælge og vrage i et stort og omfattende sortiment af Kay Bojesen figurer. Og i denne søde juletid bør du selvfølgelig ikke snyde dig selv for Kay Bojesen julekollektion med søde nisser og aber med nissehuer!

Se dem alle på designklassikershop.dk

More articles