Undgå huller i tænderne med hjælp fra din tandlæge

16 March 2021
Astrid Pedersen

Har du ikke været til tandlæge i årevis? Så er det på tide at få bestilt en tid til konsultation hos din lokale tandlægeklinik.

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge?

Måske tænker du at tandsygdomme og lidelser i tænder og tandkød – det er noget der sker for andre. Dine tænder har det jo fint, og du børster dem hver dag uden at opleve blødninger fra tandkødet. Og du har endnu ikke haft tandpine i nævneværdig grad.

Men her skal du tænke på at der sagtens kan skjule sig alskens dårligdomme eller ansatser hertil på steder du ikke kan se med det blotte øje. Selv om dine tænder er flotte og skinnende, og dit tandkød på overfladen synes pænt og lyserødt, kan der under tandkødets rand eller mellem dine tænder gemme sig tilløb til alvorlige tand lidelser så som karies eller parodontose.

Karies, også kendt som huller i tænderne, kan starte som hvad der synes at være en helt uskyldig misfarvning af emaljen men vil uden forebyggende behandling lynhurtigt kunne udvikle sig til en gennemtæring af tandens krone.

Når først betændelsen når tand nerven vil tandpinen melde sig på banen hvorpå det er for sent at forebygge. Så er der ikke andet for end at bore, rense, og reparere tanden med en fyldning. Er kronen svært beskadiget kan det være nødvendigt at fjerne denne og erstatte den med en kunstig tandkrone. Og er hele tanden ødelagt fra krone til rod kan en fjernelse af tanden og isættelse af tandimplantat være den eneste løsning.

Undgå de dyre tandlægebehandlinger med regelmæssige kontrolbesøg?

Alt dette kan du undgå hvis du blot besøger din tandlæge en til to gange om året. I Bramming finder du Tandlæge Ulf Kretzschmer, som kan tilbyde professionel tandlæge behandling til rimeligepriser. Læs mere, og bestil tid online på http://www.tanddoctor.dk/.

More articles