2022 kalder på et digitalt produktionsstyringssystem

01 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Det ville være svært at overvurdere den afgørende rolle, som MES-systemer (Manufacturing Execution Systems) spiller i den moderne produktionsvirksomhed. MES spiller nemlig, som navnet antyder, en central rolle i forvaltningen og udførelsen af produktionsaktiviteter. Uden et effektivt MES på plads er producenterne i realiteten blinde – ude af stand til at sikre produktkvalitet, optimere produktiviteten eller opfylde de stadig strengere lovkrav.

I dette blogindlæg ser vi nærmere på, hvorfor MES er så vigtigt for virksomheder i dag – og hvad du kan forvente af et digitalt produktionsstyringssystem i topklasse.

Få hånd i hanke med hele produktionsprocessen

MES gør det muligt for producenter at spore og administrere alle aspekter af produktionsprocessen – fra råmaterialer til færdige produkter. Dette giver værdifuld indsigt i alle faser af produktionen, så virksomhederne kan forbedre kvalitetskontrollen, identificere flaskehalse og ineffektivitet og foretage justeringer af fremstillingsprocessen i realtid.

Manufacturing execution systems

Desuden kan MES-systemer integreres med andre virksomhedssoftware-systemer – f.eks. ERP og CRM – hvilket giver et komplet overblik over virksomheden fra ende til ende. Denne holistiske tilgang er afgørende for at optimere ydeevnen på tværs af hele organisationen.

Endelig er et effektivt MES-system i lyset af den stadig stigende fokus på bæredygtighed og virksomhedernes sociale ansvar også afgørende for at styre miljøpåvirkningen og sikre overholdelse af stadig mere omfattende miljøkrav.

En investering der hurtigt er tjent hjem

Mens fordelene ved MES er klare, kan den indledende investering, der kræves for at implementere et omfattende digitalt produktionsstyringssystem, være betydelig. Men afkastet af investeringen (ROI) fra MES er typisk meget hurtigt – ofte inden for 12 måneder.

Det skyldes, at MES giver håndgribelige og umiddelbare fordele i form af kvalitet, produktivitet og kundeservice – hvilket hurtigt omsættes til besparelser på bundlinjen. Derudover giver MES som tidligere nævnt også værdifuld indsigt i alle aspekter af virksomheden – fra råmaterialer til færdige produkter – hvilket gør det muligt for virksomhederne at træffe informerede beslutninger, der forbedrer den samlede præstation.

Endelig kan et effektivt MES-system i lyset af det stadigt stigende fokus på bæredygtighed og virksomhedernes sociale ansvar også hjælpe producenterne med at reducere deres miljøpåvirkning og sikre, at de overholder de stadig strengere miljøregler.

More articles